Ez klassz! “Kultúrában utazunk!”

A Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter képviselteti magát a 17. Pécsi Utazás Kiállítás és Vásáron*. A kultúra, a kulturális események-, és rendezvények, a kulturális értékeink, így a helyi látványosságok is fontos szerepet látnak el a turizmus alakulásában. A Pannon Klassz Közösség a kiállítás nyitónapján szakmai programmal várja partnereit, és az érdeklődőket,- valamint a háromnapos rendezvény ideje alatt a kulturális értékek iránt nyitott érdeklődőket.

  • Helyszín:     Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
  • Nyitva tartás:     2012. március 9-11.
  • Péntek:   13.00-17.00 óra
  • Szombat:  10.00-18.00 óra
  • Vasárnap: 10.00-17.00 óra
Utazás Kiállítás Pécs

Utazás Kiállítás Pécs


Szakmai programok:

2012. március 9. 14.30 óra
Ez Klassz! – Klaszterlehetőségek a kultúra és a turizmus területén
Kötetlen szakmai és baráti beszélgetésre invitálják a szervezők a kultúra és a kulturális látványosságok területén működő vállalkozásokat, szervezeteket, valamint az újszerű látványosságok befogadására nyitott érdeklődőket. A műhelybeszélgetés célja egyfajta közös gondolkodás kezdeményezése.

2012. március 9. 15.30 óra
A Gebauer Ernő Emlékév idegenforgalmi lehetőségei
(Társszervező: Káplár László Emlékére Alapítvány, Hetedhéthatár Magazin)

Az idei évben több kiállítással, eseménysorozattal és a Gebauer-emlékhelyek felkeresésével emlékeznek meg a pécsi festőművész születésének 130., halálának 50. évfordulójáról. Gebauer Ernő olajfestményei, linómetszetei, rajzai, vázlatai ma közgyűjtemények értékes darabjai, valamint magánszemélyek tulajdonában vannak. Vallási témájú freskói és seccói 59, elsősorban pécsi, baranyai és Tolna megyei templomban csodálhatók meg. Világi témájú freskói pécsi közintézmények – többek között a Nagy Lajos Gimnázium, az Apolló filmszínház, továbbá az egykori “Nagycsemege” falain láthatók. A Gebauer Ernő Emlékév szervezői tájékoztatást adnak a tervezett programokról, valamint várják a művészt és alkotásait kedvelők érdeklődését az eseménysorozat további bővítése céljából. Az eseményen kerül ismertetésre a tervezett Gebauer Emléktúrák projekt is.

Utazás Kiállítás Pécs - 2012

Utazás Kiállítás Pécs - 2012

*A Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter  17. Pécsi Utazás Kiállítás és Vásáron való megjelenése az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg!

3 thoughts on “Ez klassz! “Kultúrában utazunk!”

  1. Visszajelzés: Havihegyi vihar meteorológussal és esztétával | Blog Pécs

  2. Visszajelzés: Gebauer-Emlékév, Gebauer-Emlékkiállítás | Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.