A Zsolnay-kód (Könyvajánló)

Pécsi szerveződésként fontosnak és példaértékűnek tartjuk a városunk gazdasági- és kulturális életének, a várostörténet kiemelkedő alkotóinak, személyeinek, vállalkozóinak és alkotóinak megismerését, és példaképként állítását. Sokszor a múlt eredményeinek tisztelete segíthet a hétköznapi problémák megoldásában, a napi értékteremtésben és a jövőképünk megalkotásában. 

… Egy legendás gyáralapító… Egy eltökélt fazekas világraszóló felfedezései… Teréz, Júlia és Miklós – a Zsolnay testvérek mindent elsöprő tehetsége… – olvashatjuk az Alexandra Kiadó  ajánlójában, annak a könyvnek a tematikáját, mely ma jelent meg Tolvaly Ferenc alkotásaként.

Tolvaly Ferenc: A Zsolnay-kód

A Zsolnay-kód; könyvborító

 A pécsi Zsolnay család titka csaknem százötven éve foglalkoztatja a közvéleményt, nem véletlenül. A Zsolnay azon kevés, 19. századi vidéki polgári családok egyike, amelyek ma is közismertek Magyarországon. Kivételes személyiségek sora alkotta a családot, így tudtak dacolni azzal a számtalan kihívással, amelyet a 19. és 20. századi történelem tartogatott számukra. Tolvaly Ferenc történelmi dokumentumokon alapuló, lenyűgöző regénye a titok nyomába ered: mivel magyarázható a Zsolnayak sikere, hogyan tudtak világszínvonalú értéket létrehozni úgy, hogy a szükséges feltételek közel sem voltak adottak? A titok megfejtése a családtagok személyiségében rejlik, e személyiségeket pedig a könyvben a gyáralapító lánya, Mattyasovszky Zsolnay Teréz személyes hangú, részben fiktív naplóin keresztül ismerhetjük meg. A regény így egyszerre család- és gyártörténet, továbbá belső utazás, Teréz belső lélekútjának magával ragadó története.

A könyv megvásárolható a kiadó- és a hazai könyvterjesztők üzlethálózatában.

Forrás: Alexandra Kiadó

1 thought on “A Zsolnay-kód (Könyvajánló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.