Mint a mesében: A Varázspadlás lakói

Ez év tavaszán Klaszterünk csatlakozott egy ígéretes kezdeményezéshez és szakmai segítséget nyújtott Tibold Zita és Bölcz Berta gyűjteményének berendezésében, melynek során létrejött a Varázspadlás. A magyarhertelendi Kiskastély tetőterében több száz mackóból, manóból babából álló gyűjtemény talált otthonra. A Varázspadlás 2012 májusában elkezdte működését, melyet örömmel és érdeklődéssel figyeltünk. Négy hónap nem sok idő. A kiállítás lakói e kevés idő alatt sok ember szívébe lopták be magukat. Egy valakiét különösen. – Egy nagypapa is ellátogatott Magyarhertelendre, hogy unokájával megnézze a Varázspadlást. A kiállítás hangulata annyira magával ragadta, hogy hazaérve verses mesében írta meg történetüket.

Varazspadlás

Varázspadlás a Kiskastélyban

A nagypapa nem volt más, mint Nagy Bandó András, akinek A Varázspadlás lakói című verses mesekönyve 2012. augusztus 22-én kerül bemutatásra Magyarhertelenden a Kiskastélyban (Kossuth L. u. 26.). A szerző a bemutató alkalmából dedikációval lepi meg a gyerekeket, szüleiket és minden kedves érdeklődőt.

Nagy Bandó András Varázspadlás

Nagy Bandó András : A Varázspadlás lakói

 

4 thoughts on “Mint a mesében: A Varázspadlás lakói

    • Bizony akad minden fajta mackó-nemzet. Apró és nagy mackó, fehér mackó, barna mackó, sárga mackó, – sőt még dinnye.mackó is… 🙂
      Persze Micimackó és barátai is ott vannak…

      Pontosabban hamarosan Pécsett, – a Király utca 35.-ben, de ha hír lesz róla, megírjuk!

  1. Visszajelzés: Pécsi kultúra a Komló Expón | Blog Pécs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.