Holdbéli csónakosok és Babits-csokor a Költészet Napján

Babits-csokorral köszöntik a versünnepet

Az idei Költészet Napján az 50 éves PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola Pódium Színjátszó Köre Babits-verscsokorral köszönti a versünnepet. 2013. április 11-én 14.00 órakor a Művészetek és Irodalom Házában a SZONEK Bükkösdi Általános Iskola Tagintézményének diákjai “Holdbéli csónakosok” című Weöres Sándor versműsora, míg a Pódium Babits-verscsokor előadása lesz látható. 17.20 órakor a Pécsi Nemzeti Színház előtt (rossz idő esetén az előtérben) kerül megrendezésre a Költészet Napi műsor, melyben szintén a Babits Pódiumé lesz a “pódium”. A rendezvény nyitott, a szervezők várják a verset- és irodalmat kedvelők érdeklődését.

A Versmob* felhívással is fordul a verskedvelőkhöz:

Légy Vers Előd!
         Kedves Barátunk!

  • Légy verselő, vagy versfogyasztó, szavaló, avagy az irodalmi szavat adó, vagy akár az írott és íratlan kultúránk kedvelője,- szeretettel várunk a Költészet Napján a Színház téren egy irodalmi performanszra. Az idei Költészet Napi rendezvény részeként 2013. április 11-én kb. 17.20 órától a Színház tér és az alkalmi pódium Neked is nyitva áll!
  • Gyere a Színház térre, hozd magaddal kedvenc versedet, s ha van kedved, Tiéd lesz az alkalmi színpad, a mini színpadok (nevezzük nevén: sámlik), és a porond is ezen a napon. Lehetőséged nyílik előadni, felolvasni kedvenc versedet barátaidnak és az esemény látogatóinak, vagy akár csak önmagadnak.
  • Kérünk Légy Te is Vers Előd, s oszd meg e meghívót, vagy hívd meg barátaidat is eseményünkre!

*A Költészet Napi Versmob a Pécsi Nemzeti Színház, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola Pódium Színjátszó Köre és a Pannon Klassz Közösségi Kulturális Klaszter közös rendezvénye.

Költészet napi forgatag

Költészet napi forgatag a pécsi Színház téren - 2012

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük