Sajtóközlemény – Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig

A Múzeumok Őszi Fesziváljának hivatalos programjában “Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig” címmel programunk is szerepel, mely a Pannon Klassz Közösség és a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár közös eseménye. Ebből az alkalomból a Klaszter Sajtóközleményt adott ki, melynek teljes szövege az alábbiakban olvasható, vagy innen letölthető.

Sajtóközlemény
2011. október 25.

Várkonyi Nándortól Csorba Győzőig

Hatodik alkalommal kerül sor a Múzeumok Őszi Fesztiválja nagyszabású rendezvényre, melyben mintegy százhetven múzeum, több mint ezer programmal várja az érdeklődőket az ország valamennyi régiójában. A programsorozathoz ez alkalommal csatlakozott a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár és a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter is.

A CSGYMVK három könyvtára, – a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár, a Helyismereti Osztály, a Csorba Győző Emlékszoba, valamint a Retro Könyvvásárok és a Pécs, Király utca 9. szám alatt található Hamerli Ház – az egykori Városi Könyvtár épülete – válnak irodalomtörténeti és helytörténeti játék helyszíneivé. A 2011. október 29. és november 12. között tartó játékban részt vehet mindenki, aki szereti a könyveket és kíváncsi Pécs kulturális életének egy szeletére, melynek központi témája a könyv.

A feladat egyszerű, mindössze el kell látogatni hat különböző pécsi helyszínre, illetve rendezvényre és ott nyitott szemmel járni! Ajáték két részből áll: pecsétgyűjtésből, valamint egy 10 kérdésből álló kérdéssor megválaszolásából. A felkeresett helyszíneken egy-egy, a látogatást igazoló pecsétet kap minden játékos. Aki a lehetséges hatból minimum négy pecsétet összegyűjt és november 12-ig – bármelyik szombati napon – elviszi a Retro Könyvvásárra (Pécs, Király u. 9.), az részt vesz a fődíj sorsolásán. Aki pedig a pecsétek összegyűjtése mellett mind a 10 kérdésre helyes választ ad, újabb sorsoláson vehet részt!A játék nyereményei értékes könyvcsomagok lesznek!

A programzáró – és egyben fő – eseménye 2011. november 12-én 10-21 óra között kerül megrendezésre a Király u. 9. szám alatt található Hamerli Házban. A Múzeumok Őszi Éjszakájának programjaként a Hamerli család egykori lakóházának szobáiban a nap során folyamatosan változatos programok várják a látogatókat. Lesz jelmezes időutazás, irodalmi kiállítás, Hetedhéthatár-olvasósarok, grafikai és fotóművészeti tárlat, röviden: a megszokott kulturális kavalkád.

A játék „pecsétgyűjtő menetlevele” letölthető: http://www.hetedhethatar.hu/Varkonyi_Nandortol_Csorba_Gyozoig.pdf

A rendezvény egyben a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter eseménye is, mely projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információk:

Weinreich László klasztermenedzser
Tel.: +36-30-4636835
klaszter (@) vkbonline.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.