Mackómúzeum és Maszk Kiállítás

A pécsi vállalkozó – Tibold Zita ismert alkotói-gyűjtői oldaláról is. Korábban szódásüveg bemutatón találkozhattunk tárgyaival, míg néhány hete maci- és maszk kiállítás ötletével, elképzelésével kereste meg klaszterünket. A Magyarhertelendi Kastélyban a berendezés folyamatában vettünk részt közös gondolkodás, workshop formájában, – ahol eredményképpen a kiállítást segítő önkéntesekkel együtt egy igazán hangulatos kiállítótér jött létre. A “Varázspadlás a Kiskastélyban” elnevezésű kiállítás Tibold Zita és Bölcz Berta gyűjteményéből 2012. május 19-én nyílt meg.

Mackó Múzeum

Mackó Múzeum berendezők 🙂

Gyűjtemény rendezők

Múzeumberendezés közben

Weinreich László

Weinreich László - egy bohóccal

A Varázspadlás sajtóközleménye:
2012. május 18.  >>


Medvebocsok Hertelenden

A magyarhertelendi Kiskastélyban 2012. május 19-én nyílik meg Tibold Zita és Bölcz Berta „Varázspadlás a Kiskastélyban” című kiállítása.

Az elnevezés igen találó, hiszen nem csak gyermekek, de felnőttek is el-elvarázsolódnak a több száz kiállított tárgy, – játékok, életképek, használati tárgyak és régiségek láttán. A látványt és a látogatói élményt növeli a kiállított tárgyak jól elkülönített tematikus csoportosítása, mondhatni „3 az 1-ben” tárlattal találkozhat a látogató. Az alapterületet tekintve meghatározó a medve- és mackógyűjtemény mérete, melyben számtalan szín és formai változatosság figyelhető meg a közel 600 maci láttán.  A Mackómúzeumként is emlegetett elnevezés már most belopta magát a látogatók szívébe, akik mesebeli „kirándulást” tehetnek a Varázspadláson, ki-ki gyermekkorába, vagy emlékeibe kalandozva. Tibold Zita a gyűjtemény alapítója elmondta: „A Varázspadlás azon túl, hogy meghatározóan a kedves játékainkat, a mackókat mutatja be, még két témakörrel is találkozhat itt a látogató. Így: afrikai, indonéz, busó vagy velencei és más maszkok mellett egy külön teremben szódásüveg bemutató is megtekinthető.”

A tárlat látogatása minden bizonnyal nem csak a gyermekeknek, de a régvolt gyermekeknek is érdekes, és élménydús kalandozást kínál.  A Varázspadlás létrejöttéhez Magyarhertelend Önkormányzata az ingatlant,  barátok, önkéntesek a gyűjtemény berendezését, míg a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter szakmai ötleteket adva segítette a gyűjteménytulajdonost és a kiállítótér létrejöttét.

A Varázspadlás elérhetősége:
Magyarhertelend Kastély, Kossuth Lajos u. 26.
Telefon: +36-20-9462955

Mackómúzeum Magyarhertelenden

Mackómúzeum - mackó-kavalkád

5 thoughts on “Mackómúzeum és Maszk Kiállítás

  1. Nagyon nagy élmény volt a padlás. Nagyon sokrétű a gyűjtemény, minden korosztálynak nagyszerű szórakozást nyújt. Gratulálok a megrendezéséhez. Nagyon illik hozzá a padlás. Remélem, a pincében lévő padlás is ilyen sikeres lesz. A mi unokáinknak is nagyon tetszett, a héten még megyünk újra. Mindenkinek ajánlom, remek szórakozás! Mi kb. egy órát töltöttünk el úgy, hogy nem is vettük észre, repült az idő. Kár, hogy elköltözik a környékünkről, de Pécs sincs nagyon messze. Gratulálunk Zizi! Müller nagymama és unokái.

  2. Visszajelzés: A Varázspadlás mesébe illő története | Civil Network

  3. Visszajelzés: A Varázspadlás lakói | Blog Pécs

  4. Visszajelzés: Mint a mesében: Varázspadlás | Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.