Kultúrára hívó gomb: FELMÉRÉS!

hívógomb

Kultúrára hívó gomb

A június hónap kiemelkedő eseménye, – talán nem csak magunk, de a kultúrát kedvelőknek is a Pécsi Országos Színházi Találkozó volt. Klaszterünk  a Király FlaszTér: Ez király! eseménysorozat és a Flaster in Fünfkirchen elnevezésű közösségi utcai színjátszás megvalósításában* vett részt, és a városlakókat is bevonta a POSzT-on “felbukkanó” művészektől történő autogramvadászatba, melyhez kiadásra került szinte számolatlanul 🙂 az autogramkártya is.

A Király utca 9. – az egykori Hamerli Vaskereskedés üzlete, raktára és kiszolgáló épület-együttese – évtizedeken keresztül adott otthont a Kilenc Király Gyermekkönyvtárnak, amely felújítva, Belvárosi Könyvtár elnevezéssel újra várja könyvszerető látogatóit. Ez az épület ad otthont a Várkonyi Nándor Emlékszobának is, melyben az író hagyatéka tekinthető meg. A POSzT alatt a könyvtár és terei naponta, „király” programokkal várták a látogatókat. A Király utca 9. környékének hangulata a meglepetés-akciók nyomán időnként átalakult.

A 10 napos eseménysorozat helyszíni- és  sajtófogadtatása alapján meggyőződésünk, hogy érdemes előkészítenünk és továbbfejlesztenünk az utcai szerep- és színjátszás e formáját. Látogatóink, ismerőseink és a kultúrát kedvelők segítségét kérjük, – egy célzott felmérésben való együttműködésre. Kérjük, hogy KÉRDŐÍVÜNKET KITÖLTVE SEGÍTSE MUNKÁNKAT!  A kérdőív az előző linkre klikkelve online módon tölthető ki, – de kinyomtatva kézzel is kitölthető, mely nyomtatvány így postán is beküldhető. A postai utat választókat kérjük, hogy a Netmester Produkció – Pannon Klassz Közösség – 7601 Pécs, Pf.: 123 címre juttassák vissza kérdőíveiket legkésőbb 2012. augusztus 15-éig.  Az online kérdőív kitöltés határideje is azonos.  

A Pannon Klassz Közösség Facebook galériájában a “Flaster in Fünfkirchen” eseményünk változatos, fényképes beszámolóját tekinthetik meg, – e galériánk szemlélteti az eseményünk fogadtatását.

A POSzT-OFF 10 napos eseménysorozat fényképes összefoglalója:

Korábbi klaszter-események fényképes összefoglalója (adalék a kérdőív kitöltéséhez 🙂 ):

* A “Király FlaszTér: Ez király!” eseménysorozat a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár, a KUPÉ (Kultúra, Pécs) Egyesület és a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter közös programja. A “Flaster in Fünfkirchen” programsorozat megvalósításában a Flaszter Műhely (Pécs) és a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának Pódiumos növendékei működtek együtt. – Köszönjük!

Köszönjük, hogy a kultúrára hívó gombunk üzenetét elfogadva kérdőívünk kitöltésével segíti munkánkat!

 

Poszt_off_2012_Pécs

Kultúrára hívó gomb – Köszönjük, hogy kitöltötte kérdőívünket!

6 thoughts on “Kultúrára hívó gomb: FELMÉRÉS!

  1. Huszoniksz évvel ezelőtt egy német kisvárosban láttam először olyat, hogy a városka bazaltkővel kirakott főterén, amelyre természetesen számos söröző ajtaja és kerthelyisége nyílt, színpadot állítottak fel. A színpadra bárki felléphetett, és előadhatta a saját produkcióját. A sörözők közönsége pedig azonnal értékelte azt – kit füttyel, kit éljenzéssel.
    A legdemokratikusabb színház, és hatalmas élmény mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.