ERASMUS+ pályázat

A Klasztermenedzser szervezet egy spanyol kutatóhely és a macedóniai Európai Egyetem  által létrehozott oktatási konzorcium keretében egy nemzetközi oktatási pályázatot nyújtott be az ERASMUS+ KA2 Stratégiai Partnerségek kiírás keretében.

A projekt célja, hogy a tanulásban érintettek (tanulók, ifjúsági szakemberek, tanárok, oktatási intézmények és vállalkozások) között egy strukturált együttműködés jöjjön létre, melynek eredménye az elkészült tananyag, illetve a fejlesztésben részt vevők közötti kapcsolatrendszer.

A projekt hátterében a fiatalok körében tapasztalható alacsony foglalkoztatottság és társadalmi részvétel, illetve a személyek és szolgáltatások felgyorsult és nemzetközi színtérre történő kilépése áll. Az Unión belüli külföldi munkavállalás vagy vállalkozásindítás eddig sok fiatalt érintett, de az Európába érkező menekültek tömege ismételten reflektorfénybe állította a jelenséget. Tartós megoldást nemzeti vagy Közösségi szinten csak a fiatalok kezdeményezőkészségének, gazdasági és szociális intelligenciájuk fejlesztése jelent. A megvalósítandó tananyagfejlesztés számos újszerű és a korábbiaknál eredményesebb módszertani közelítést tervez integrálni. A szokásos vállalkozói ismeretek mellett hangsúlyos témakörök lesznek a nemzetközi és interkulturális üzleti tevékenység sajátosságai, az IKT és szociális média hatékony felhasználása. Kiemelendő módszertani sajátosság a kiemelt kompetenciák fejlesztése, a korszerű e-learninges keretrendszer, illetve a fejlesztés mögött álló nemzetközi együttműködés által elérhető szinergia. Így a projekt valódi európai hozzáadott értéket képvisel, mely minden érintett számára további fejlesztési impulzusként szolgálhat, melyhez nagyban hozzájárul, hogy az érintettek előzetes igényeinek felmérésén alapul.

A pályázatba bevont partnerek jelentős tapasztalattal rendelkeznek releváns szakmai programok kialakításában és megvalósításában, illetve hasonló oktatási projektek lebonyolításában. A megvalósítás során a projekttalálkozók mellett a partnerek helyi projektesemények keretében rendszeresen bevonják az érintett fiatalokat, szakembereket és tanárokat a fejlesztés folyamatába, illetve végső változat tesztelésének folyamatába az igényeknek való jobb megfelelés érdekében. Ezek a szakmai és együttműködési tapasztalatok összeadódnak és egy költséghatékony, ugyanakkor eredményes projektmegvalósítást tesznek lehetővé.

A projekt outputja egy korlátozás nélkül elérhető digitális tananyag. Azonnal eredmény a résztvevők közötti kapcsolatrendszer megerősödése, rövid távú eredmény a felhasználóként regisztráló személyek/szervezetek számának növekedése és a program ismertségének javulása, hosszú távú hatásként a résztvevők kompetenciáinak és ezáltal üzleti sikerességének javulása várható, illetve a résztvevő intézmények fejlesztési és együttműködési képességeinek fejlődése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.